För att maximera min produktivitet och må bra under dagen har jag tagit till mig tips från neurovetenskapsprofessorn Andrew Huberman och anpassat min morgonrutin därefter. Nedan följer en beskrivning av min morgonrutin.

Tidig morgon

Jag brukar vakna tidigt på morgonen för att ge mig själv tillräckligt med tid för att genomföra min rutin. Först och främst dricker jag en stor kopp vatten för vätskebalansen i min kropp och för att rensa ut eventuella gifter från natten.

Därefter gör jag några grundläggande övningar för att väcka kroppen. Det kan vara en kort joggningsrunda eller några enkla stretchingövningar. Jag brukar också använda denna tid för meditation eller mindfulnessövningar för att lugna minnet och förbereda mig mentalt för dagen.

Dusch och frukost

Efter mitt lilla träningspass tar jag en snabb kalldusch för att ytterligare väcka min kropp och öka blodcirkulationen. Sedan äter jag en hälsosam frukost med fokus på näringsriktig mat. Jag försöker att undvika för mycket socker och kolhydrater eftersom dessa kan få mig att känna mig trött senare på dagen.

Planering och förberedelse

Efter frukost är det dags att planera och förbereda mig inför dagen. Jag kollar min kalender för att se vad som står på agendan och planerar mina uppgifter för dagen. Jag skriver också en kort lista över saker som jag behöver göra och prioriterar dessa.

Sociala medier och nyheter

Innan jag går till jobbet brukar jag ta några minuter för att scrolla igenom sociala medier och läsa nyheter. Detta hjälper mig att hålla mig uppdaterad om vad som händer i världen och i mina sociala kretsar. Men jag försöker också att inte fastna i sociala medier och istället fokusera på att förbereda mig för min dag.

Avslutningsvis

Jag har upptäckt att min morgonrutin enligt Andrew Hubermans rekommendationer hjälper mig att starta min dag på rätt fot och hålla mig produktiv och fokuserad. Att ta hand om min kropp och sinne på morgonen ger mig energi och motivation att ta itu med mina arbetsuppgifter och möta de utmaningar som dagen kan föra med sig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *