Marcin Nowak Tel: +46 920 988 48
Gsm: +46 702 056 667
E-post: info@marcinnowak.se

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering syftar till att göra en hemsida så synlig som möjligt på sökmotorer som Google, MSN, ENIRO, etc. Jag garanterar inte första platsen på söklistan, det kan ingen. Istället tittar jag på de nuvarande placeringarna på sökmotorer och konkurrensen. Därefter berättar jag vad en sökmotoroptimering troligen resulterar i.

Idag är sökmotorer en extremt stor och växande startpunkt för informationssökning på Internet. Sökmotoroptimering innebär att man optimerar hemsidan (även e-butik och auktionssystem) på sådant sätt att sökmotorer bättre förstår dess innehåll och dess fokus. Dessutom jobbar man med externa faktorer för att skapa KVALITATIV trafik. Med kvalitativ menas att sökmotoroptimeringen hellre ska generera 10 besök från potentiella köpare än 100 besökare som inte ens är intresserade.

Varningar som tyvärr behövs

  • Sökmotoroptimering är en bransch som är väldigt nedsmutsad av företag som lovar guld och gröna skogar.
  • De metoder som används för sökmotoroptimering är ofta otillåtna, detta kan resultera i att hemsidan blir utslängd från sökmotorer. Otillåten sökmotoroptimering är en billig genväg, dock ohållbar .
  • Säljare från större företag som erbjuder tjänster för sökmotoroptimering jobbar inte gratis. Det jobb som utförs på din sida är oftast minimalt, istället går pengarna till säljarnas löner.
  • Enligt mig så är de största aktörerna inom sökmotoroptimering också de största bovarna. De spelar på folks okunskap och tar MYCKET betalt. Sökmotoroptimering som tar 30 minuter kan kosta dig 20 000 kr... per år!
  • Större företag inom sökmotoroptimeringsbranschen skriver gärna sina egna varningar och polerar sitt yttre i branschtidningar. Dessutom skapar de sina egna organisationer som självklart "certifierar" dem.
  • Vill man inte köpa det som erbjuds för sökmotoroptimering så finns det alltid billigare "paket".

 

Tänk på att en hemsida, e-butik eller auktionssida som inte syns finns inte. Kontakta mig gärna så tittar vi tillsammans på din sida och diskuterar kring vad sökmotoroptimering kan resultera i just för din hemsida.

 

Trollhättans Pantbank   Referens, Trollhättans Pantbank AB
Sökmotoroptimering har resulterat i att Trollhättans Pantbank ofta hamnar högre upp i söklistorna än Tradera, Blocket m.fl. vid sökning på artiklar. Företaget är ett bra exempel där väl genomförd sökmotoroptimering möjliggjort konktakt med kunder långt bortom Sveriges gränser.

Startsida

E-butik

Auktionssystem

Sökmotoroptimering

System för återförsäljare

Hemsidor

Kontakta mig

SEO resources (på engelska)

 

Blogg

Copyright © 2020 Marcin Nowak | E-butik | Auktionssystemet för pantbanker | System för återförsäljare | Sökmotoroptimering | Hemsidor
Externt: Underkläder